Over Ons


Geschiedenis


Sinds 1981 organiseert de rooms katholieke Vietnamese parochie in Nederland jaarlijks een kinderzomerkamp (Trại Hè Thiếu Nhi) voor kinderen. In 2012 heeft Ban Thanh Niên namens de parochie een tienerkamp speciaal voor de tieners georganiseerd (Trại Hè Thiếu Niên). In 2013 zijn het kinderkamp en het tienerkamp gefuseerd tot één kamp met een programma voor kinderen én een programma voor tieners. Deze programma’s vinden tegelijkertijd op dezelfde locatie plaats. Beide programma’s vallen onder de naam: Zomerkamp oftewel Trại Hè!

Onze doelstellingen


Op het Zomerkamp leren de kinderen en tieners op een leuke en creatieve manier het rooms – katholieke geloof, de Vietnamese cultuur en elkaar beter kennen. Maar het is vooral leuk en gezellig. Wij hopen dat zij mede door de kampen op persoonlijk, sociaal en geloofsvlak groeien, zodat zij zowel in de Vietnamese als in de Nederlandse kerkgemeenschap en samenleving een positieve bijdrage kunnen leveren. Bovendien is het een leuke vakantie voor kinderen en tieners.

Kinderprogramma


Voorop moet worden gesteld het kinderprogramma in het bijzonder wordt georganiseerd om de kinderen inhoudelijk goed voor te bereiden op hun Eerste Heilige Communie, of op hun Heilige Vormsel. In september kunnen de communicanten en de vormelingen hun Eerste Heilige Communie of Heilig Vormsel ontvangen. Daarnaast heeft het Zomerkamp als doelstelling dat de kinderen plezier hebben en dat ze de Vietnamese cultuur beter te leren kennen door het zingen van Vietnamese liederen en gebeden. Tevens leren zij de Vietnamese kampcultuur kennen door de typische Vietnamese kampspelletjes te spelen.

Tienerprogramma


Het tienerprogramma is speciaal gemaakt voor de tieners die hun Eerste Heilige Communie en Heilig Vormsel reeds hebben ontvangen. Zij krijgen tijdens het Zomerkamp catechese waarin zij meer verdieping in het geloof krijgen. Tevens heeft het tienerkamp de doelstelling de tieners veel gezelligheid en plezier aan te bieden en hun de gelegenheid te geven Vietnamese leeftijdsgenoten te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen.

Door wie


Het kampteam bestaat uit een grote groep vrijwilligers die zich graag inzet voor de rooms – katholieke Vietnamese gemeenschap in Nederland, in het bijzonder voor de Vietnamese kinderen en tieners. Het kampteam bestaat uit een kampbestuur, kampleiders, catechisten, een keukenteam, een EHBO-team en een schoonmaakteam.